TV-PRODUKTION
Documentary.dk er kendt for sine serier på DR 2, hvor danske og globale samfundsudfordringer bliver til vedkommende fortællinger med mennesker i centrum.

Med et publikum på over 10 millioner seere har Documentary.dk siden 2002 leveret over 50 programmer til DR. Programmerne har primært været vist på DR 2 samt i SVT og NRK i hhv. Sverige og Norge.
Documentary.dk har specialiseret sig i at tage videnstunge emner op i samarbejde med både myndigheder og private organisationer. Det spænder fra den internationalt prisbelønnede serie ‘AG2020 – Images of the Future’ om dilemmaerne indbygget i fremtiden for verdens landbrug til byboer der søger at realisere højtflyvende drømme ved at flytte på landet.

AG2020-dokumentarerne er produceret i tæt samarbejde med DR og 12 europæiske universiteter og er en forløber vores internationale 2015-projekt 'Naturkrigen – verdens mest komplicerede historie' som sætter fingeren på dilemmaerne omkring, hvor meget klodens dyr og planter lider under trykket fra dem mest invasive art af alle – mennesket.

Hvorfor er det, at vi bliver ved med at udrydde den ene art dyr og planter efter den anden, når vi nu er pæne mennesker der cykler vores økologiske gulerødder hjem fra Brugsen? Det giver 'Naturkrigen' et bud på.

Da emnerne i Documentary.dk’s produktioner ofte er konkret efterlyst viden i samfundet, anvendes de over en bred kam i undervisningen på universiteter, gymnasier og til dels i de ældste klasser i folkeskolen.

Af samme grund har en række parter støttet vores produktioner til DR. Blandt dem kan nævnes:

- Europa-Kommissionen, DG Agri
- Fødevareministeriet
- Indenrigsministeriet
- Forskningsministeriet
- Socialministeriet
- By, Bolig og landdistriktsministeriet
- Realdania
- Arbejdsmiljørådet
- Aarhus Universitet
- Danmarks Tekniske Universitet
- Fællesfonden
- Promilleafgiftsfonden
- FilmFyn
- DLR Kredit
- Foreningen PLAN-Danmark
- Søren Chr. Sørensens Velgørenhedsfond
- Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup
- KNR Kalaallit Nunaata Radioa
- Nuna-fonden for velgørende formål i Grønland


Pasted Graphic

OFF PISTE …

Vi er nu en officiel del af Danmarkshistorien!

En masse gode folk hos Documentary.dk producerede i 2005-06 en stor dokumentarserie til DR om nutidens liv på landet - Landliv Nu. Nu får bog, de otte film og alle vores hundredvis af timers observerende dokumentar på råbånd et efterliv på museum som et kulturhistorisk øjebliksbillede af Danmark på landet anno 2006.

Statens museum for landbrug, Danmarks Landbrugsmuseum Gl. Estrup, forbereder et formidlingsprojekt med udgangspunkt i Landliv Nu. Museet har overtaget alt materiale fra projektet og passer p
å vores optagelser og optegnelser herfra til evigheden. Pænt af dem :-)

Skru tiden tilbage til 2006 og se traileren med de syv familier fra filme i Landliv Nu: