ALFEHAVEN - helt ind under huden på en børnehave


Tag på en rejse ind i et børneunivers med børn og voksne fra den midtsjællandske vuggestue og børnehave Alfehaven. Opgaven var at skildre livet i børnehaven med fokus på dagens forløb og ikke mindst omgangstonen.

Det er grænseoverskridende, når man som forældre efterlader sit lille barn hos andre voksne i dagtimerne.

Ambitionen med denne 13-minutters film er at give nye forældre mulighed for at se og mærke efter, om Rudolf Steiner-institutionen Alfehaven er noget for Youtube-kanal med film produceret af Flemming Helsted


OFF PISTE …
Fed b
ørnehave vi flytter til Danmark!

Filmen om Alfehavens børnehave er først offentliggjort for nylig. I slutningen af 2015 producerede vi en lignende film for den nye vuggestue og skovbørnehave Lillely ved Faaborg.

Lillely er en b
ørnehave ud over det sædvanlige, og det viser Lillelys film. Ikke mindst overfor familier langt fra Sydfyn har den gjort gavn, og Lillely har flere eksempler på familier, der er flyttet fra fx. hovedstadsområdet til området nær Lillely, fordi de ville have netop den institution til deres børn. På et tidspunkt var børnehaven endda i dialog med en familie i Nordnorge, som på grund af Lillely gik i seriøse overvejelser om at flytte til Faaborg.

Men havde det ikke v
ære for filmen, der viser stemningen i Lillely, er det ikke sikkert nogen af familierne nogensinde havde opdaget børnehaven, der er lidt ud over det sædvanlige.

Lillely lagde filmen p
å Facebook, hvilket gav 14.000 visninger og 114 delinger, samt på Youtube med godt 1.000 visninger til følge.